3000 mil na útěku

Byl to úžasný plán vyloupit kasino, ale Kevin Costner se rozhodl nechat si všechen lup pro sebe a postřílet kumpány, včetně Kurta Russella. Jde však o tři miliony dolarů.
3000 Miles to Graceland
2001 USA délka: 125 min
Kurt Russell50(Michael Zane)
Kevin Costner46(Murphy)
Courteney Cox37.(Cybil Waingrow)
Kevin Pollak43(Damitry)
Jon Lovitz43(Jay Peterson)
3000 mil na útěku "Týden Elvise Presleyho" je v plném proudu a ulice Las Vegas jsou zaplaveny dvojníky krále rokenrolu. Pět Elvisů, má ovšem v pouzdrech místo kytar zbraně. Michael se svým někdejším spoluvězněm Murphym dokonale naplánovali vyloupení casina, ale když nakonec se 3 miliony dolarů opouštějí v helikoptéře město, zůstává za nimi zničený hotel a hromada mrtvol. Díky Murphyho brutalitě se chytrá loupež změnila ve zběsilou přestřelku.

Navíc se Murphy rozhodne zradit své komplice a veškerý zisk shrábnout pro sebe. Michael se však zabít nenechá, zmocní se lupu a společně se svou náhodnou společnicí Cybil i jejím desetiletým synem se vydává napříč Spojenými státy, aby u překupníka ukradené miliony vypral. V jeho stopách se vydává nejen policie, ale i Murphy toužící po svých penězích a hlavně po pomstě.

Režie: Demian Lichtenstein
Produkce: Don Carmody, Joseph Patrick Finn, James A. Holt, Sharron Leigh, Demian Lichtenstein, Eric Manes, Lynn Oddo, Elie Samaha, Richard Spero (II), Tracee Stanley, Andrew Stevens
Scénář: Richard Recco, Demian Lichtenstein
Kamera: David Franco
Hudba: George S. Clinton, Elvis Presley, George Thorogood
Rok výroby: 2001
Země: USA
Orig. jazyk: Anglický

Hrají:
Kurt Russell (Michael Zane)
Kevin Costner (Murphy)
Courteney Coxová (Cybil Waingrowová)
Christian Slater (Hanson)
Kevin Pollak (Damitry)
David Arquette (Gus)
Jon Lovitz (Jay Peterson)
Howie Long (Jack)
Thomas Haden Church (Quigley)
Bokeem Woodbine (Franklin)
Ice-T (Hamilton)
Aktualizováno: 30.12.2005