Láska in memoriam

Příběh platonické lásky mladé dívky, který se po smrti idolu zhmotní ve smyšlených vzpomínkách a bulvárních zprávách.
2008 Česko
Adriana Neubauerová16Brief+(Zuzana Sováková)lehce se poodhalí na fotce z pláže, v Jiřího bytě se jde koupat do vany, pak prochází nahá po bytě, zabíráná je ale zezadu, krátce zešikma z boku
Tomáš Matonoha37(Jiří Pavel)
Sabina Laurinová36(Magda Pavlová)
Igor Bareš42(Zuzanin otec)
Jitka Smutná56(Zuzanina matka)
Aleš Háma35(reportér Brázda)
Lucie Benešová33(Jiřina Smetáčková)moderátorka zpráv
Jakub Chromeček(Zuzanin přítel)
Lots-(herečky)v ukázce z muzikálu Jan Hus vystupuje několik hereček nahoře bez
Martin Stránský38(šéf zpravodajství)
Jiří Pavel (Tomáš Matonoha) je slavný herec a zpěvák a také docela pohledný chlap. Není tedy divu, že má spoustu fanynek z řad náctiletých puberťaček. Jednou z nich je i Zuzana (Adriana Neubaerová), jinak šestnáctiletá učnice, která přes týden bydlí na internátě a o víkendech pomáhá na rodinném hospodářství. O Jiřím ví Zuzka vše, četla všechny články a rozhovory, které o něm vyšly. Po večerech sní o své tajné lásce a je šťastná, stejně jako její kamarádky, když se dostane na Jiřího muzikál. Náhodou získá jeho vizitku, ale když už se po několika dnech odhodlá mu zavolat, nezmůže se ani na slovo. Až její nejlepší kamarádka Bára (Zuzana Pešková) ji přemluví, ať mu aspoň pošle MMSkou svou fotku, lehounce erotickou, kterou její kamarádka nafotila mobilem na pláži. Jiří má totiž další den odjet na filmování kamsi do Tichomoří.

A tím se věci dávají do pohybu. Jiří sice Zuzčinu fotku ignoruje, dokonce ji ukáže svým kamarádům a jednomu z nich dá Zuzčino číslo, ale z mobilu si ji nesmaže. Na zájezdu pak dojde k tragické události, Jiří přepadne přes palubu a jeho tělo, již ve značném rozkladu, je nalezeno až za několik dní. Fotografie záhadné dívky v jeho mobilu rozproudí řadu dohadů, které pasují Zuzku do role jeho milenky. A Zuzka to bulvárním médiím potvrzuje. Teď, když už je Jiří mrtvý, tím přece nikomu neublíží. A její fantazie pracuje naplno, lásku s Jiřím si může prožít alespoň in memoriam. Najednou si všichni kolem Zuzky vzpomínají, že jim na ní bylo něco divného, a že vztahem s Jiřím se to vysvětluje. Dokonce Jiřího bytná si najednou vzpomíná, že Zuzku viděla chodívat k Jiřímu do bytu, což je samozřejmě absolutní nesmysl. Zuzce to kromě popularity přináší i peníze, protože její a Jiřího tvář využívá reklamní agentura k propagaci telefonního operátora. Velmi populární je Zuzčin blok a Zuzka je dokonce hostem v talkshow Jana Krause "Uvolněte se, prosím".

Jenže pak se stane něco naprosto neočekávaného. Jiří se objevuje živý, neutopil se, jak si všichni mysleli, pohřbená mrtvola patřila jinému utopenci. Když se to Zuzka dozví, propadá zoufalství. Teď se všechno prozradí a ona bude na pranýři. Jenže Jiří utrpěl ztrátu paměti a vzpomíná si jen na matné střípky, a to ještě především na úryvky ze svých písní a muzikálů. Zuzka přesto veřejně přiznává, že si vše myslela. Proti jejímu očekává není zatracena, ale naopak její popularita ještě stoupá. Jiří se zatím o své minulosti dozvídá o přítele doktora a z časopisů, které mu přivezl. Jiří se do Zuzky zamiluje a hned po návratu ji jde navštívit. Stejně jako předtím ona, i on si vysnil některé okamžiky z jejich neexistující života. Zuzka si ale uvědomuje, že vztah s Jiřím by neměl budoucnost a kromě toho už si našla chlapce věkem sobě bližšího. Jiří pochopí, ale tak úplně se Zuzky nevzdá, obsadí ji do svého muzikálu, aby s spolu mohli zazpívat alespoň na jevišti.

Natáčení probíhalo od 7. do 28. září 2007, Natáčelo se mj. i na středním odborném učilišti V televizi měl film premiéru 13. dubna 2008.(-k-)

Režie: Jaroslav Pozzi
Scénář: Jaroslav Pozzi
Hudba: Jaroslav Pozzi, Stanislav Jelínek
Kamera: Vladimír Holomek
Země: Česká republika
Rok výroby: 2008

Hrají:
Adriana Neubauerová (Zuzana Sováková)
Tomáš Matonoha (Jiří Pavel)
Sabina Laurinová (Magda Pavlová)
Zuzana Pešková (Bára)
Ema Jurková (Pavla)
Nikol Štíbrová (Dáša)
Igor Bareš (Zuzanin otec)
Jitka Smutná (Zuzanina matka)
Aleš Háma (reportér Brázda)
Martin Stránský (šéf zpravodajství)
Jiří Ptáčník (moderátor zpráv)
Lucie Benešová (moderátorka zpráv Jiřina Smetáčková)
Jakub Chromeček (Zuzanin přítel)
Viktor Limr
Zuzana Vejvodová
Jaroslava Štěpánková
Martin Zahálka
Ludmila Molínová
Michal Roneš
Hanuš Bor
Pavla Beretová
Jana Galinová
Robert Stodůlka
Aktualizováno: 13.4.2008